Back to the top

Eline Mattheij

Eline Mattheij
Herstelcoach, NLP-coach en loopbaancoach

Mijn naam is Eline Mattheij en na jaren als HR-adviseur te hebben gewerkt, ben ik ervan overtuigd dat mensen gelukkiger zijn met werk dat bij ze past. Ik help young professionals bij het maken van hun loopbaankeuze.

In 2014 kreeg ik een burn-out. Ik voelde me een gevangene in mijn baan en wist niet meer hoe ik van dat gevoel af  kon komen. Deze ervaring in combinatie met het zelf doorlopen van een coachingstraject leerde mij weer richting aan mijn leven te geven. Ik besloot dat ik anderen in een vergelijkbare situatie wilde helpen. In 2016 heb ik daarom de post-HBO opleiding Professional Coaching & Leiderschap afgerond.

Voor Inter-Focus begeleid ik young professionals die een baan zoeken. Ik help ze om het werk te vinden waar ze écht blij van worden. In mijn coachtrajecten gebruik ik een aantal cognitieve gedragstechnieken onder andere gebaseerd op RET (Rationeel-Emotieve Therapie) en NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren). Mensen zijn hierdoor in staat om niet alleen vanuit hun verstand, maar ook vanuit hun hart een keuze maken.

Naast mijn werk als coach doe ik vrijwilligerswerk voor Plusgroep. Hier begeleid ik jongeren met diverse culturele achtergronden met hun opleiding. Verder werk ik als woonbegeleider met jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis. Mijn interculturele affiniteit komt ook hier tot uiting. In mijn begeleiding richt ik me vooral op het individu en benader ik culturele verschillen met een onbevooroordeelde, nieuwsgierige houding.