De Ramadan en het Suikerfeest

Moslims over de hele wereld doen mee aan de Ramadan. Dat is een maand van vasten, iedere dag van voor zonsopgang tot na zonsondergang. De Ramadan wordt afgesloten door het Suikerfeest. Maar wat houdt dit feest in? En welke achtergrond heeft de Ramadan?

Ramadankaart
Met Kerstkaarten is iedereen bekend, maar het Suikerfeest verdient ook een kaart. Ook al viert u het niet, misschien sommige van uw cliënten wel. U kunt hen dan een gelukkig Suikerfeest wensen. Het begint op 23 mei 2020.

De Ramadan
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. In deze maand vasten Moslims. Dit houdt in dat ze van voor zonsopgang tot na zonsondergang niet eten, niet drinken en niet roken. Voor mensen waarvoor het vasten niet goed zou kunnen zijn, bijvoorbeeld vanwege ziekte, wordt een uitzondering gemaakt.

Zowel ’s-ochtends vroeg als ’s-avonds laat wordt uitgebreid gegeten en gedronken. Ook worden vaak in de 30 dagen durende vastenmaand de 30 delen van de Koran, het heilige boek van de Islam, gelezen.

Het vasten wordt gezien een vorm van zuivering van de ziel en gehoorzaamheid aan God. Daarnaast leren de mensen zelfdiscipline, want 30 dagen vasten is niet eenvoudig. Ook laat het vasten mensen voelen hoe het is om arm en hongerig te zijn, waardoor de compassie wordt vergroot met de mensen die behoeftig zijn.

Het Suikerfeest
Het Suikerfeest duurt drie dagen en wordt in veel culturen verschillend gevierd. Op de ochtend van de eerste dag bezoeken veel mensen de moskee om gezamenlijk te bidden. De rest van de dag wordt veelal besteed aan familiebezoek en het eten van lekkernijen en zoetigheden. De mensen kleden zich feestelijk. Er worden cadeautjes aan elkaar gegeven en er zijn geschenken voor de armen.

Risk & Business
 “Inter-Focus stuurt Ramadan-kaart naar 500 letselschadeprofessionals”
 Lees meer

Schade Magazine
 “Intercultureel: aandacht voor Ramadan en Suikerfeest”
 Lees meer

Nieuws