Back to the top

Sandra Bhaggoe

Sandra Bhaggoe
Register arbeidsdeskundige en
re-integratiecoach

Na mijn studie Personeelsmanagement aan de Hogeschool Rotterdam behaalde ik in 2013 het diploma Arbeidsdeskundige bij instituut Scolea Opleidingen. Sinds 1996 heb ik gewerkt als arbeidsconsulent, jobcoach, loopbaancoach, re-integratiecoach en arbeidsdeskundige. In 2017 sloot ik me aan bij Inter-Focus als arbeidsdeskundige en re-integratiecoach. Daarnaast ben ik buiten de letselschadebranche als ZZP-er actief in opdracht van verschillende bedrijven.

Ik beschik over een no-nonsense en KISS (Keep It Short and Simple) mentaliteit, waarbij praktisch handelen, duidelijkheid scheppen en respect voor de mens achter de belanghebbenden centraal staan. Daar hoort bij ‘nee’ te kunnen zeggen en gevoelige zaken te kunnen benoemen als dat nodig is, uiteraard met een juiste toonzetting.

In mijn functie als arbeidsdeskundige beschik ik over de nodige kennis en ervaring. Als voornaamste competenties zou ik willen noemen doortastendheid, daadkracht en doorzettingsvermogen. Bovendien verlies ik de menselijke maat niet uit het oog.

Een goed arbeidsdeskundig onderzoek vergt meer dan alleen een analyse van belastbaarheid van mensen in werk. Ik ben ervan overtuigd dat iemands fysieke, mentale en psychosociale toestand meeweegt, net als omgevingsfactoren zoals de sociale context, collega’s en persoonlijke financiën.

Als re-integratiecoach vind ik het belangrijk om cliënten te motiveren zoveel mogelijk vanuit de eigen kracht te leven en werken. Ik probeer dan ook het zelfsturend vermogen van de cliënt te bevorderen. Een goede coach maakt zichzelf zo snel mogelijk overbodig, want dan kan de cliënt het weer zelf.